Per unes residències assistides per a gent gran on es pugui viure dignament

residencia

La vocalia de Sanitat de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (Favb) impulsa un manifest per reclamar unes residències assistides per a gent gran on es pugui viure dignament. La iniciativa busca recollir el màxim de suports possibles per exigir al Consorci de Serveis Socials de Barcelona, integrat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, que vetlli per la qualitat d’aquests centres.

La majoria d’aquestes residències estan gestionades per empreses privades amb ànim de lucre que veuen l’atenció a la gent gran com un negoci en dretiment de l’atenció i el benestar de les persones. És per això que des de la Favb es reclama que siguin de gestió pública, que s’augmentin els recursos per garantir una atenció de qualitat i uns bons programes de rehabilitació, i que s’elabori un pla general participatiu que defineixi les necessitats d’aquest col·lectiu tan vulnerable.

Manifest:

Al Parlament de Catalunya
Al Govern de la Generalitat

A la ciutat de Barcelona hi ha un total de 193 residències assistides per a gent gran on hi viuen 11.288 persones segons dades de 2017 que, per diferents motius, no poden fer-ho a casa seva. Encara que uns quants d’aquests centres consten com a públics, la majoria són gestionats per empreses privades amb ànim de lucre. A algunes d’aquestes empreses se les coneix per activitats com per exemple la construcció i no per tasques assistencials, i el primer que han fet després de guanyar el concurs ha estat acomiadar personal. L’ens que controla i supervisa aquests centres és el Consorci de Serveis Socials de Barcelona, integrat per la Generalitat i l’Ajuntament. A la pràctica, la majoria d’empreses apliquen polítiques empresarials on es prioritzen els beneficis econòmics en detriment de la qualitat i el benestar de les persones. Són nombroses les queixes de familiars i residents per manca de personal, baixa qualitat del menjar i minsos programes de rehabilitació. Els/les signants exigim:

· Augment dels recursos destinats a les residències de gent gran i que aquests vagin destinats a l’assistència, no als beneficis de les empreses.
· Gestió pública dels centres amb control públic de la gestió.
· Mecanismes democràtics de participació de familiars, veïns i veïnes en el funcionament dels centres.
· Elaboració d’un pla general, amb participació de la població, que estudiï i defineixi les necessitats de la gent gran perquè aquest col·lectiu pugui viure dignament

Per firmar el manifest, cliqueu aquí

Deja un comentario